Kasbendjen
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kun je doen met een multitool?

Wat kun je doen met een multitool?

Afhankelijk van het model Multitool dat je koopt kun je er veel dingen mee. Het heet immers niet voor niets multitool. Zo kun je er bijvoorbeeld mee gaan schuren, maar ook is het mogelijk om ermee te zagen. Door de trilmotor die in de meeste multitools hebben kan hij een goede druk leveren op hout en metaal in de meeste gevallen. Daarnaast is hij compact en daardoor wordt hij vooral gebruikt voor de plekken waar je met een normale machine niet bij kunt komen. Denk hierbij aan hoekjes, maar ook aan moeilijk bereikbare plekken onder meubels. Daarnaast zijn er zelfs zo’n sterke modellen waarmee je bijvoorbeeld ook tegels kunt snijden. Ook is het goed geschikt voor het precisiewerk. Dit omdat je natuurlijk met kleinere onderdelen werkt. Naast de kleine oppervlakken kun je er natuurlijk ook de grote meedoen, maar dan kost het wel wat meer tijd.

Hier moet je op letten

Bij 5top hebben we een aantal tips voor het kopen van een multitool. De accesoires zijn het belangrijkst. Hiermee kun je namelijk het apparaat voor veel meer dingen gebruiken. Het fijnste is als deze er zoveel mogelijk bij zitten, maar ook als je er extra bij kunt kopen. Het vermogen is uiteraard ook een belangrijk punt. Dit staat vaak symbool voor de kracht van de machine en wat je er allemaal mee kunt doen. Daarnaast kan hij vaak ook gebruikt worden voor het polijsten van diverse materialen. Met sommige multitools kun je ook graveren en dat is ook een vak apart, maar wel leuk om te doen.

Er zit ook verschil in de voeding. Zo zijn er met een stekker die je de hele tijd kunt gebruiken. Maar er zijn ook modellen met een accu die je juist weer kunt gebruiken waar en wanneer je dat wil. Een accu is fijn omdat je niet met die snoer hoeft te zeulen, maar de andere kant is wel dat je ook weer geen uren op een accu kunt werken.