Geen zorgen meer hoeven te maken

Kasbendjen

Je eerste autorijles in Haarlem is erg spannend voor de meesten en dat begrijpen wij ook. Je krijg in een keer de macht over een machine waarvan je eigenlijk nog helemaal niet weet hoe deze werkt. Je mag erop vertrouwen dat wij je geen dingen laten doen die je nog niet kunt of die onverantwoord zijn. Je instructeur kan ingrijpen waar dat nodig is dankzij de pedalen bij zijn voet. Hij kan dus gewoon remmen of extra gas geven als dat moet. Ook kan hij je in het begin helpen met schakelen. Alles wordt rustig opgebouwd dus je wordt niet in het diepe gegooid.

Fijne manier van leren

Bij ons heb je geen vaste instructeur, zodat je goed leert rijden met andere mensen ernaast. De basis leer je wel van dezelfde persoon dus je eerste paar autorijlessen in Haarlem krijg je te maken met dezelfde instructeur. We wisselen het af om je om te leren gaan met de eventuele spanning die het met zich meebrengt. Je kent diegene immers niet, maar je moet je wel bewijzen en laten zien wat je al kan. Tijdens je autorijles in Haarlem mag dit natuurlijk compleet misgaan, maar dat heb je tijdens je examen liever niet. Wij proberen zo goed mogelijk mee te denken met je.

Laat je ogen nakijken

Voor je autorijles in Haarlem is het verstandig om je ogen te laten checken als je twijfelt aan je zicht. Het zou ontzettend gevaarlijk zijn om met slecht zicht achter het stuur te gaan zitten aangezien dit kan zorgen voor onveilige situaties. Je moet goed om je heen en in de verte kunnen kijken, want voor je het weet heb je een kind op je motorkap liggen en dat is niet wat je wil. We raden het je dus aan om even langs een opticien te gaan voor de zekerheid. Het kan zijn dat je verplicht wordt om te rijden met je bril op of lenzen in.