Kasbendjen
Image default
Dienstverlening

De voordelen van binnenzonwering in Ede

Binnenzonwering Ede voegt elegantie en bruikbaarheid toe aan de decoratie van residentiële en commerciële ramen. Bovendien hopen ze minder stof op dan stoffen gordijnen en zijn ze ook gemakkelijker schoon te maken. Dit decoratieve item wordt ook gebruikt om direct zonlicht tegen te houden, maar zonder de kamer helemaal donker te maken.

 

Belangrijkste soorten binnenzonwering

De bediening van binnenzonwering is meestal handmatig, maar er zijn ook gemotoriseerde modellen op de markt en zelfs met afstandsbediening. Ongeacht het model helpt een binnenzonwering niet alleen om te voorkomen dat er te veel daglicht binnenvalt, maar ook om de warmte die de kamer binnenkomt te beheersen.

Meubelen, tapijten en planten die minder direct licht nodig hebben in een kamer, kunnen worden beschermd met behulp van een binnenzonwering.

 

Hoe kiest u de juiste zonwering

De kleuren, vormen en materialen die op de markt verkrijgbaar zijn, bieden de consument een ruime keuze bij de aankoop van een model. Sommige zijn gemaakt van aluminium, PVC, hout of zelfs bamboe. De lijnen kunnen horizontaal zijn (gewoonlijk met aluminium lamellen of een ander resistenter materiaal) of verticaal (gemaakt van stof of zelfs PVC).

Elk materiaalmodel wordt gebruikt om een bepaalde hoeveelheid licht gelijkmatiger binnen te laten en de samenstelling ervan in de omgeving hangt af van de smaak van wie koopt.

 

Verticale binnenzonwering

De verticale binnenzonwering kan worden aangepast aan elke locatie: residentieel en commercieel. Naast de reeds genoemde modellen zijn er ook modellen in polyester, jute en zelfs brandvertragend glasvezel op de markt.

 

Horizontale binnenzonwering

Ze worden bij voorkeur gebruikt in woonwijken en zijn gemaakt van aluminium platen (25mm x 16mm breed en een dikte van 0,018mm en 0,021mm). De meeste modellen zijn monochroom met koorden van polyester.

Ze zijn voorzien van lichtsterkteregeling via cilindervormige transparante acryl staven.

 

Onderhoud

Binnenzonwering is een prima optie voor badkamer- en keuken ramen, omdat het privacy garandeert en gemakkelijk schoon te maken is.

Alvorens de binnenzonwering te sluiten, is het noodzakelijk deze volledig te openen om verdere slijtage te voorkomen. De stofzuiger is het meest aangewezen voor periodieke reiniging (gebruik nooit verdampingsapparaten). Een plumeau kan het werk ook goed doen.

Reinig altijd in de richting van de lamellen en huur in geval van twijfel (of angst voor beschadiging van uw jaloezieën) een gespecialiseerd bedrijf in voor de service.

 

Woont u in of nabij Ede? Bezoek dan de website voor aluzon en bekijk de diverse mogelijkheden voor zonweringen in Ede.