Kasbendjen
Image default
Bedrijven

Een veilige video intercomsysteem

Een video intercomsysteem kan belangrijk zijn voor verschillende soorten organisaties, afhankelijk van hun specifieke behoeften en vereisten. Enkele voorbeelden zijn:

 • Appartementencomplexen en wooncomplexen: Video intercoms zijn essentieel voor appartementencomplexen en wooncomplexen, omdat ze bewoners in staat stellen om te zien wie er voor de deur staat voordat ze de deur openen. Dit verhoogt de veiligheid en vermindert het risico op inbraak en diefstal.

 • Kantoren en bedrijfsgebouwen: In kantoren en bedrijfsgebouwen kan een video intercomsysteem gebruikt worden om de toegang tot het gebouw te beperken en de beveiliging te verbeteren. Het stelt medewerkers in staat om bezoekers te identificeren voordat ze toegang krijgen tot het gebouw en verhoogt zo de veiligheid.

 • Scholen en universiteiten: Video intercoms kunnen worden gebruikt in scholen en universiteiten om de veiligheid van studenten en medewerkers te verbeteren. Het kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat onbevoegden het terrein betreden.

 • Zorginstellingen: In zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, kunnen video intercoms gebruikt worden om de veiligheid te verbeteren en het bezoekersverkeer te reguleren. Het stelt medewerkers in staat om bezoekers te identificeren voordat ze toegang krijgen tot de instelling en verhoogt zo de veiligheid van patiënten en medewerkers.

Kortom, elke organisatie waar beveiliging en toegangscontrole belangrijk zijn, kan baat hebben bij een video intercomsysteem.

Hoe kun je een veilige video intercom systeem opzetten zonder ongewenste toegang?

Om een veilig video intercom systeem op te zetten zonder ongewenste toegang, zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet volgen. Hieronder zijn enkele tips die je kunt gebruiken:

 • Kies een betrouwbaar en veilig merk: Kies een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en veiligheid. Onderzoek de beveiligingsfuncties van verschillende video intercomsystemen en kies er een die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

 • Beperk de toegang tot het systeem: Beperk de toegang tot het video intercomsysteem door het te integreren met andere beveiligingsfuncties, zoals toegangscontrole of een alarm. Geef alleen geautoriseerde personen toegang tot het systeem en gebruik sterke wachtwoorden.

 • Beveilig de bekabeling: Zorg ervoor dat de bekabeling van het video intercomsysteem veilig en beschermd is tegen ongewenste toegang. Gebruik bijvoorbeeld kabels met hoge beveiligingsnormen en zorg ervoor dat de kabels niet gemakkelijk kunnen worden doorgesneden.

 • Encryptie: Zorg ervoor dat alle communicatie tussen het video intercomsysteem en andere apparaten, zoals een smartphone of computer, wordt versleuteld. Dit voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot de communicatie.

 • Onderhoud en updates: Zorg ervoor dat het video intercomsysteem regelmatig wordt onderhouden en geüpdatet. Zorg ervoor dat de firmware en software up-to-date zijn en dat eventuele kwetsbaarheden worden gepatcht.

Door deze stappen te volgen, kun je een veilig video intercomsysteem opzetten zonder ongewenste toegang. Het is belangrijk om te onthouden dat het opzetten van een veilig systeem een doorlopend proces is en dat je regelmatig moet blijven evalueren en verbeteren door een erkend beveiligingsbedrijf met keurmerk (VKRI) om de beveiliging up 2 date te behouden.

Waar is een videomeldkamer precies voor?

Een videomeldkamer, ook wel een videobewaking meldkamer genoemd, is een centrale ruimte waar de beveiligingscamera’s en andere bewakingssystemen van een gebouw of faciliteit worden gemonitord en gecontroleerd. Het doel van een videomeldkamer is om de veiligheid te verbeteren door een snel en effectief antwoord te bieden op veiligheidsincidenten.

De videomeldkamer is meestal bemand door getrainde beveiligingspersoneel dat de beelden van de beveiligingscamera’s en andere sensoren in real-time kan bekijken en analyseren. Als er een veiligheidsincident wordt gedetecteerd, kunnen ze snel actie ondernemen om het incident te onderzoeken en passende maatregelen te nemen, zoals het inschakelen van de hulpdiensten of het waarschuwen van de relevante autoriteiten.

Een videomeldkamer kan bijvoorbeeld worden gebruikt in:

 • Openbare ruimtes, zoals treinstations, vliegvelden of winkelcentra, waar veel mensen samenkomen en er een hoger risico is op veiligheidsincidenten zoals diefstal of terrorisme.
 • Kritieke infrastructuren zoals energiecentrales, waterzuiveringsinstallaties of luchthavens, waar het essentieel is om continu de veiligheid te monitoren en te reageren op mogelijke bedreigingen of storingen.
 • Bedrijven die gevoelige informatie verwerken of waardevolle goederen hebben, zoals banken, juweliers of datacenters, waar het belangrijk is om de veiligheid te garanderen en potentiële inbraak of diefstal te voorkomen.

Kortom, een videomeldkamer biedt een belangrijke functie in het beveiligen van een gebouw of faciliteit door de veiligheid te monitoren en snel te reageren op mogelijke bedreigingen of incidenten.

https://alarmwesa.nl/