Kasbendjen
Image default
Bedrijven

Zo bespaar je makkelijk energie

Er wordt in Nederland steeds meer gebruik van energie gemaakt de afgelopen jaren. Er wordt steeds meer energie gebruikt, omdat er heel veel nieuwe elektrische apparaten bij zijn gekomen. Al die nieuwe apparaten hebben allemaal stekkers en ze hebben ook stroom nodig. Het is dus logisch dat er steeds meer energie wordt gebruikt. Er wordt steeds meer energie gebruikt maar we kunnen dat energiegebruik makkelijk verminderen. Het verminderen van je energiegebruik is goed voor je portemonnee en ook voor het milieu. Er wordt vaak gedacht dat het besparen van energie mogelijk is, maar dit is helemaal niet moeilijk als je weet wat je moet doen. 

Voorkom sluipverbruik

Als je energie wilt besparen dan is het belangrijk dat je let op sluipverbruik. Als je energie wilt besparen en je let niet op sluipverbruik dan wordt het energie besparen erg lastig. Sluipverbruik maakt een groot deel van de energiegebruik uit in een huis. Wat is sluipverbruik nou eigenlijk? Als een apparaat sluipverbruik heeft dan wil dat zeggen dat het apparaat nog steeds energie verbruikt als het op standby staat. Als een televisie op standby staat dan gebruikt de televisie nog 75% van de energie. Je kunt sluipverbruik herkennen aan verschillende dingen. Bijvoorbeeld als de stekker nog warm is of als het rode lichtje van de televisie nog rood brand.

LED-lampen aanschaffen

Als je energie wilt besparen dan is het heel handig om LED-lampen aan te schaffen. Het vervangen van je oude lampen voor LED-lampen is de makkelijkste manier om energie te besparen. Het is de makkelijkste manier omdat je er bijna niks voor hoeft te doen. LED-verlichting is 75% zuiniger dan gloeilampen en 85% zuiniger dan halogeen lampen. LED-verlichting aanschaffen is dus een hele goede manier om energie te besparen. LED-verlichting is wel wat duurder om aan te schaffen, maar je verdient je geld snel terug. LED-verlichting gaat namelijk 9x langer mee dan een gloei of een halogeenlamp.