Kasbendjen
Image default
Aanbiedingen

Dit is dé plek waar jouw kat voortaan moet overnachten!

Dit is dé plek waar jouw kat voortaan moet overnachten!

Als we het hebben over het overnachten van je kat, hebben veel katteneigenaren eigenlijk geen idee waar en hoe dat gebeurt. Een kat redt zich over het algemeen wel alleen in het donker, maar toch is dit niet altijd even wenselijk voor het gedrag dat een kat vertoont. Dit klinkt misschien wat raar, maar verderop in dit blog lichten we dit graag even toe. Daarnaast lees je in dit blog veel meer over het belang van het op de hoogte zijn van de slaapplek van je kat. Lees vooral gauw verder als je wilt weten waar je kat slaapt en wat dit voor gevolgen heeft!

Buitenshuis slapen

Het is natuurlijk niet verkeerd dat een kat buiten slaapt. Zo gaat het er tenslotte ook altijd aan toe bij zwerfkatten en deze redden zich over het algemeen prima. Echter zit er wel een flink nadeel vast aan het buiten overnachten van je kat. 

Zo geven meerdere onderzoeken aan dat een kat eerder is aangewezen op bepaalde instincten wanneer deze besluit buiten te slapen. Doordat de kat constant op zijn of haar hoede is voor eventueel gevaar, uit zich dat in het gedrag van je kat. Vind je jouw kat de laatste tijd dus wat wilder dan normaal? Dan heb je bij deze een mogelijke verklaring!

Een passende plek voor je kat

Om het bovenstaande probleem dan ook maar meteen op te lossen, is het slim om een zogeheten kattenhuis aan te schaffen. Op Krabpaal.nl vind je meerdere kattenhuizen die ervoor zorgen dat jouw kat voortaan binnen zal blijven slapen. Je zal vanzelf zien dat je kat al snel wat rustiger wordt en er dus eigenlijk niets meer aan de hand is. Neem eens een kijkje bij Krabpaal.nl of wandel je lokale dierenwinkel in om een passende slaapplek voor jouw kat uit te kiezen!

 

https://www.krabpaal.nl/