Kasbendjen
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom je een uitlaat op maat moet nemen

Waarom u een uitlaat op maat moet aanschaffen

 

Photo by AndrzejRembowski on Pixabay

Iedereen weet dat uitlaten luidruchtig zijn, en er is niet veel anders dat je kunt doen om dat te verhullen. Hoe goed je auto ook gebouwd is, de motor maakt er een behoorlijke herrie voor terug. Dus waarom zou iemand een aangepaste uitlaat willen? Het korte antwoord is omdat ze beter klinken. Een aangepaste uitlaat geeft uw auto niet alleen een geweldige brul als hij op toeren komt – hij geeft u ook meer vermogen en koppel dan voorheen. Dat wil zeggen dat als u wilt dat uw auto mooier klinkt, een uitlaat op maat uw beste keuze is. Dit is waarom je een uitlaat op maat moet aanschaffen:

 

 

Een aangepaste uitlaat installeren is gemakkelijk.

Als je met veel uitlaatmonteurs praat, zul je ontdekken dat de meeste mensen geïntimideerd zijn als het gaat om het installeren van een uitlaat op maat. Het is echter gemakkelijk. Professionals weten hoe het moet, en je hoeft niet eens een monteur te zijn! Eerst moet je beslissen welk soort uitlaatsysteem je nodig hebt: een aftermarket systeem of een OEM-systeem. Een aftermarket systeem is wat 99% van de uitlaatspecialisten in hun showroom hebben staan. Deze uitlaatsystemen zijn gemakkelijk te installeren, maar ze zijn gemaakt van goedkopere materialen en gaan minder lang mee. Het is aan jou of je wat geld wilt besparen op de installatiekosten of dat je een snelle en pijnloze ervaring wilt hebben. Een OEM-uitlaatsysteem is het originele uitlaatsysteem dat bij uw auto werd geleverd. Voorheen was het legaal om het zo lang als je wilt te houden en niet weg te doen – maar dat veranderde op 6 januari 2011. Nu zult u zich ervan moeten ontdoen, omdat het uitlaatsysteem niet langer mag zijn dan de motor. Het kan een optie zijn als je het standaard uiterlijk wilt behouden, maar je moet het niet nemen als je geld wilt besparen op de installatiekosten.

 

Je krijgt meer vermogen en koppel.

Een aangepaste uitlaat geeft je meer vermogen en koppel dan voorheen. Het geluid van een aangepaste uitlaat is bijna magisch, dus het is geen wonder dat het de prestaties van je auto een enorme boost geeft. Dit is niet het geval als u een generieke uitlaat koopt; u krijgt dan geen extra vermogen, koppel of prestaties.

 

Uw uitlaat gaat langer mee.

Als u wilt dat uw uitlaat langer meegaat, is een uitlaat op maat de juiste keuze. Zoals we hierboven hebben besproken, zijn aftermarket uitlaatsystemen gemaakt van goedkopere materialen. Dat betekent dat ze na verloop van tijd zullen breken en barsten. OEM-uitlaten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en gaan dus langer mee.

 

Het is legaal voor racen.

Veel mensen kopen een aangepaste uitlaat omdat die legaal is om mee te racen. Dit is niet het geval met aftermarket uitlaten, dus je moet extra voorzichtig zijn als iemand je er een aanbiedt. Als je bijvoorbeeld wilt racen in het plaatselijke dragrace-evenement, moet je een speciaal uitlaatsysteem aanschaffen dat legaal is om mee te racen.

 

Het ziet er ook geweldig uit!

Aangepaste uitlaten gaan niet alleen over het geluid; ze zien er ook geweldig uit. Bij aftermarket uitlaten kunt u kiezen uit vele stijlen en ontwerpen. Dat betekent dat u een aangepaste uitlaat kunt krijgen die niet alleen geweldig klinkt, maar er ook geweldig uitziet. U kunt ook kiezen voor een aangepaste uitlaat die is gemaakt van verschillende materialen, zoals titanium of roestvrij staal.

 

Alleen motorfietsen, sportwagens en racewagens – waarom?

Een aangepaste uitlaat is niet de beste keuze als u niet zeker weet of uw auto voldoet aan de huidige uitlaatvoorschriften. Dat wil zeggen, als u een motorfiets, een auto of een racewagen bezit, moet u een uitlaat op maat aanschaffen. Zo weet u zeker dat hij op uw voertuig past. Zo niet, dan kunt u hem laten aanpassen.

 

Conclusie

Hopelijk heeft deze gids u geholpen het belang van een uitlaat op maat te begrijpen. Een aangepaste uitlaat geeft uw auto niet alleen een geweldige brul als hij op toeren komt – hij geeft u ook meer vermogen en koppel dan voorheen. Dat wil zeggen, als u wilt dat uw auto mooier klinkt, is een uitlaat op maat uw beste keuze. Tegenwoordig vindt u veel aftermarket uitlaatsystemen met verschillende stijlen, ontwerpen en materialen. Dat betekent dat u een aangepaste uitlaat kunt krijgen die niet alleen geweldig klinkt, maar er ook geweldig uitziet. Bovendien kunt u ook een aangepaste uitlaat vinden die gemaakt is van verschillende materialen, zoals titanium of roestvrij staal. Het is belangrijk op te merken dat u alleen een uitlaat op maat moet aanschaffen als u zeker weet dat deze voldoet aan de huidige uitlaatvoorschriften.

https://dvcustoms.nl/uitlaat-op-maat/