Kasbendjen
Image default
Woning en Tuin

De eigenschappen van een zadeldakconstructie

Heeft u weleens gehoord van een zadeldakconstructie? Als u werkzaam bent in de bouw, handig met klussen of wellicht zelf al eens deze constructie heeft geprobeerd te maken, weet u vast waar wij het over hebben. Voor de mensen die dit woord weleens hebben horen vallen maar niet weten wat een zadeldakconstructie is, gaan we uiteenzetten wat dit onderwerp precies inhoudt. Een zadeldakconstructie bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden, die elkaar in de nok snijden. Ondanks dat u misschien nog nooit van een zadeldakconstructie heeft gehoord, heeft het onbewust al heel vaak gezien. Dit is namelijk het meest voorkomende type dak in Nederland en België. Vooral in de traditionele bouw wordt er nog veel gebruikt gemaakt van zadeldakconstructies.

Uitleg zadeldakconstructie 

Onder deze constructies kunnen we ook onderscheid maken tussen een gewone constructie en een mank zadeldak. Dit is een asymmetrisch zadeldak met één verdieping aan de kant van het langste gedeelte en meerdere verdiepingen aan de andere kant. Een andere zadeldakconstructie is een zadeldaktoren. Dit zie je vaak bij kerktorens. Het bouwen van een zadeldakconstructie wordt zoals gezegd nog veel toegepast in de traditionele bouw en wordt opgebouwd uit spanten met gordingen, het dakbeschot en een aantal pannenlaten op tengels voor de dakpannen. Bent u nu enthousiast geworden en wilt u ook een zadeldakconstructie laten maken door een professioneel bedrijf? Wij zijn een gespecialiseerd houtbewerkingsbedrijf die voor u een mooie zadeldakconstructie kunnen bouwen voor een woning en schuur. Een zadeldakconstructie is een speciale constructie waarbij er twee dakschilden tegen elkaar worden geplaatst, die naar boven hellen en elkaar snijden in de nok van de constructie. Het is een vrij eenvoudige constructie die veel wordt gebruikt in Nederland en België. Vooral in de traditionele bouw is de zadeldakconstructie een veelgebruikte constructie. Het is zelfs de meest gebruikte constructie voor huizen in Nederland en België.

Zadeldakconstructie op maat

Het gebruiken van deze constructie heeft meer voordelen dan alleen de eenvoudige aanleg ervan. Hemelwater kan makkelijk worden afgevoerd, omdat het aanleggen van regenpijpen makkelijk te verwezenlijken zijn bij deze constructies. Wilt u meer weten over het gebruik van een zadeldakconstructie, heeft u vragen over één van onze producten of diensten of wilt u een offerte op maat? Op onze website kunt u een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor één van onze producten, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Voor meer informatie over onze onderneming kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen via het telefoonnummer op de website of per e-mail.

http://www.houtbouwneede.nl/houtconstructie/