Kasbendjen
Image default
Gezondheid

Comfortabel voeden met een voedingskussen

Er is zoveel waar je aan moet denken als je een baby krijgt. Je bereidt je niet alleen emotioneel voor op de bevalling en de periode daarna, maar er moet ook heel veel geregeld worden. Je gaat aan de slag met lijstjes voor de babyuitzet. Vaak zal je je afvragen waar al die spullen voor nodig zijn. Ook krijg je vast tips van je omgeving over spullen die handig en onmisbaar zijn. Hier hoort ook zeker een voedingskussen bij.

 

Wat is een voedingskussen?

Bij een voedingskussen denk je misschien aan een langwerpig kussen, dat je kunt gebruiken bij het geven van fles- of borstvoeding. Deze kussens zijn niet specifiek ontworpen voor het geven van borstvoeding. Er zijn ook ergonomische voedingskussens die zorgen voor een goede ondersteuning tijdens het voeden. Het zorgt ervoor dat jij in een betere houding zit en dat je baby niet wegzakt tussen jou en het kussen tijdens het voeden.

 

Waarom is een kussen handig?

Het voeden van je kindje is intiem en als jullie eenmaal de smaak te pakken hebben, is het echt genieten. Het vergt wel enige oefening, zeker in het begin. Zowel voor jou als voor je baby. Als je een tweeling hebt, zal dit helemaal even zoeken zijn. Ook voor tweelingen zijn er speciale kussens. Zo’n kussen maakt voeden makkelijker, voorkomt dat je lichamelijke klachten krijgt door een verkeerde houding en ondersteunt je kindje.

Voeden is in het begin zeker niet makkelijk, het vergt doorzettingsvermogen, maar met een ergonomisch borstvoedingskussen gaat het jou ook lukken.