Kasbendjen
Image default
Aanbiedingen

Zoek je een elektrische radiator voor je badkamer?

 

Wat is een elektrische radiator en hoe werkt die

 

In Nederland hebben woningen normaliter een verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van circulerend warm water, dat door een vloerverwarmingssysteem, radiatoren en/of convectorputten stroomt. Het water wordt opgewarmd met een eigen CV-ketel of de woning is aangesloten op een warmtenet. Een elektrische radiator kan er hetzelfde uitzien als een warmwaterradiator. Er gaan echter geen buizen of slangen in en uit. Een elektrische radiator staat op zichzelf en wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. In de radiator bevindt zich een vloeistof die door een elektrisch verwarmingselement wordt opgewarmd.

 

 

Waarom een elektrische radiator badkamer kopen

 

Waarom is een elektrische radiator juist voor de badkamer een goede optie. In een woning wordt een badkamer relatief weinig gebruikt. Een badkamer gedurende een groot deel van de dag verwarmen, is dus eigenlijk energieverspilling. Dat is met de huidige energieprijzen geen prettig idee. Een warmwaterradiator die aangesloten is op een CV-installatie, heeft enige tijd nodig om op temperatuur te komen. Dat zou je voor een badkamer graag anders zien. Een elektrische radiator komt veel sneller op temperatuur. Bovendien is een elektrische radiator een meer duurzame oplossing dan een warmwatertype. In de volgende paragraaf gaan we daar nader op in. Het gebruik van een elektrische radiator badkamer is daarom zeker het overwegen waard.

 

 

Duurzaamheid

 

Met duurzaamheid wordt hier gedoeld op het duurzamer omgaan met energie. Fossiele brandstoffen, zoals het gas voor een CV-ketel, kunnen na verbranding niet meer opnieuw worden gebruikt. Bij die verbranding komt bovendien CO2 vrij, wat het broeikaseffect en de klimaatverandering veroorzaakt. In Nederland wordt nog niet veel elektrische energie duurzaam opgewekt. Maar dat aandeel zal toenemen. Als huiseigenaar kan je een bijdrage aan duurzame energieopwekking leveren door zonnepanelen op het dak van je woning te installeren. Met andere woorden elektrische radiatoren zijn een duurzamere manier van verwarmen dan het warmwatertype.

 

Elektrische radiator badkamer is het overwegen waard

 

Een elektrische radiator badkamer kopen, is dat een goed idee en waarom? Daar gaat dit artikel over. Maar eerst, wat is een elektrische radiator en hoe werkt die.

 

https://www.baderie.nl/producten/verwarming-ventilatie