Kasbendjen
Image default
Beauty en verzorging

Welke soorten Botox behandelingen zijn er allemaal?

Botox iedereen kent het of het er al eens over gehoord. Wat veel mensen alleen niet weten is dat Botox eigenlijk een merknaam is. De werkzame stof die gebruikt wordt bij de Botox behandelingen heet Botuline Toxine, afgekort botox. De stof bestaat voornamelijk uit eiwitten die ervoor zorgen dat de spieren wat verslappen hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld rimpels en plooi behandelen.

 

De meest voorkomende botox behandelingen

De meest bekende botox behandeling is waarschijnlijk die voor het verhelpen van de voorhoofdrimpels en de kraaienpootjes. Hier worden kleine units botox geïnjecteerd in de sectoren om deze (tijdelijk) te laten verdwijnen. 

Naast de kraaienpootjes en voorhoofdrimpels. Wordt botox ook gebruikt om bijvoorbeeld: de wenkbrauwen te liften, rimpels in de hals en mondhoeken te behandelen, rimpels in de kin of de bunny lines te verhelpen. Kortom een multifunctionele toepassing dus voor botox.

 

Onbekende botox behandeling

Naast het behandelen van rimpels kun je botox voor nog veel meer lichamelijke problemen gebruiken. Heb jij bijvoorbeeld last van tandenknarsen? Dan kan botox je hierbij helpen. Door de injecties ontspannen de kaakspieren met als gevolg geen tandenknarsen meer. Zelfs het overmatig zweten in de oksel kan worden behandeld met botox.

 

Botox gebruiken als lip filler

Wat veel mensen denken is dat botox gebruikt wordt voor het opvullen van de lippen. Maar dat is niet helemaal waar. Botox vult namelijk niks op maar ontspant spieren. Toch zijn er wel behandelingen waarbij botox gebruikt wordt voor het verkrijgen van “grotere lippen” Door de injectie te doen vlak boven de bovenlip ontspan je de spier en laat je de lip natuurlijk opkrullen. Het resultaat is een voller ogend paar lippen.

 

Botox klinieken

Wanneer je ervoor kiest om een botox behandeling te doen. Raden we je aan om dit altijd bij een erkende kliniek te doen. Beperk de risico’s en laat enkel echte artsen dit uitvoeren, zo bespaar je jezelf een hoop ellende.