Kasbendjen
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom moet ik een auto leasen?

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant kan zijn om auto te leasen. Stel bijvoorbeeld dat je voor je werk vaak op pad moet voor het bezoeken van klanten in binnen- en buitenland of het bezoeken van tentoonstellingen en beurzen. Dit zijn allemaal reizen die met je werk te maken hebben en dus moet je werkgever daarvoor betalen. Het zou natuurlijk te gek zijn als je dat zelf moet betalen. Om die reden kun je tegenwoordig via je werkgever een bedrijfsauto leasen. Je bent er op die manier zeker van dat de zakelijke kosten door je baas worden betaald.

Relatief goedkoop autorijden bij zakelijk auto leasen 

Zelfs de kosten die je maakt om van huis naar je werk te komen, worden gezien als zakelijk kilometers. Als je een leaseauto rijdt, worden ook die kosten dus door je baas betaald. Als je de leaseauto alleen hiervoor gebruikt, dan hoef je verder niets bij te betalen. Zelfs kosten voor verzekering en voor eventuele schade en reparatie worden allemaal voor je betaald. In de meeste gevallen krijg je een tankpas van de leasemaatschappij waarmee je in Nederland en soms zelfs ook in het buitenland eenvoudig kunt tanken. Zo rijdt je dus relatief goedkoop een gloednieuwe auto waar je ook nog eens geen omkijken naar hebt.

Autorijden voor privé doeleinden

Maar er is een bijkomend voordeel van het rijden van een leaseauto. Stel nou dat je die mooie, nieuwe auto ook graag voor privé doeleinden wilt gebruiken, bijvoorbeeld om in het weekend met je gezin op pad te gaan of om samen lekker op vakantie te gaan. Nou, dat kan. In dat geval moet je alleen even aangeven dat je naast zakelijke kilometers ook privé gebruik wilt maken van de lease auto. Je betaalt dan een extra bedrag per maand en meestal gaat dat van je bruto salaris af.

 

https://www.autoleasecentrale.nl/