Kasbendjen
Image default
Banen en opleidingen

Traineeship overheid

Na je studie kun je vaak zeer veel kanten op. Een groot probleem is echter dat je voor verschillende soorten banen doorgaans veel ervaring nodig hebt voor ze je gaan aannemen. Omwille van die reden kan een traineeship overheid van pas komen, zodat jij al ervaring kan opdoen en tegelijkertijd theorie kunt bestuderen voor een functie die bij je past binnen de overheid.

 

Theorie en praktijk

Het is natuurlijk fijn om theorie en de praktijk met elkaar te mengen. Tijdens je studie heb je doorgaans veel kennis gemaakt met de theorie, maar een stuk minder met de praktijk en dat is natuurlijk zeer nadelig te noemen. Veel werkgevers vinden het namelijk fijn om mensen te hebben die al praktijkervaring hebben. Met een traineeship leer je een bepaalde functie kennen in de praktijk, maar ook het theoretische aspect. Dit zorgt ervoor dat je veel competenties gaat ontwikkelen, alwaar werkgevers in de regel zeer blij mee zijn.

 

Goede arbeidsvoorwaarden

Een punt van een traineeship overheid is dat je dan wordt klaargestoomd voor een functie binnen de overheid. Een voordeel daarvan is dat je kunt profiteren van zeer goede arbeidsvoorwaarden. 

Bij de overheid werken ze namelijk met salarisschalen en je krijgt dan altijd een goed salaris. Bovendien kun je ook stijgen qua salaris en dat is natuurlijk ook wel fijn.

 

Doorgroeien

Dat brengt ons gelijk op het laatste punt: je hebt de mogelijkheid om bij de overheid door te groeien nadat je een traineeship overheid hebt voltooid. Het is dus ideaal voor mensen met ambities. De overheid is namelijk zeer hiërarchisch ingedeeld, met als gevolg dat je ook kunt klimmen op de arbeidsladder. Dit geeft extra uitdaging.