Stranden van Pomorie: van wild tot comfortabel

goedkope vakantielanden

Het belangrijkste kenmerk van de stranden van Pomorie is zand. Bijna overal is het donker: van bruin- en grijstinten tot diepzwart. En het gaat niet om de vulkanische natuur, zoals bijvoorbeeld op Tenerife, maar om het ijzer. Het is het dat elk kristal kleurt en samen een niet helemaal bekende kleur creëert. Daarom wordt Pomorie-zand ook als genezend beschouwd.

Het is ook erg compact. Bij het lopen vallen de benen niet door en is er geen karakteristieke zanderige suspensie in het water. Zware deeltjes kunnen eenvoudigweg niet van de bodem opstijgen. Vanwege hun netheid en milieuvriendelijkheid kregen de stranden van Pomorie Blauwe Vlaggen, ze vliegen aan de kust. Het enige dat de rest kan vertroebelen, zijn algen, die periodiek golven op het zand gooien.

Oost- en centrale stranden

Centrale en oostelijke stranden, hoewel ze verdeeld zijn, zijn in feite één kustlijn van twee kilometer, verdeeld door golfbrekers in 9 sectoren. Ze bevinden zich in het oude gedeelte van de stad en strekken zich uit langs de Kraybrezhna-straat. In feite is elk van de 9 delen een apart ministrandje. Sommige delen zijn uitgerust met Italiaanse ligbedden voor de prijs van 7-8 lev per stuk, sommige met Turkse, ze zijn iets goedkoper – 5-6 lev. In het ene deel zijn er blauwe paraplu’s, in het andere rood, in de derde strooien paraplu’s, enz. Sommige gebieden zijn zelfs ontworpen voor wilde recreatie. Zo heeft elk ministrandje zijn eigen gezicht en uitstraling.

Over het algemeen hebben de oostelijke en centrale stranden alle nodige infrastructuur: met reddingstorens, entertainment, massageruimtes, kleedkamers. Er zijn veel cafés en restaurants aan de overkant van de straat, ook die met een nationale keuken. Het strand is vrij druk tijdens het seizoen, maar je kunt altijd een vrije plek vinden.

Zuid strand

De lengte van het South Beach is ongeveer een kilometer, de maximale breedte is 300 meter. Je vindt het op de grens van het oude en het nieuwe deel van de stad, het strekt zich uit langs de straat van Prins Boris I. Het belangrijkste herkenningspunt is het vijfsterrenhotel Sunset Resort, voor wiens gasten aparte plekken op het strand zijn, met hun eigen ligstoelen en parasols.

Over het algemeen is het gebied verdeeld in vrij ruime vrije zones en betaalde zones, waar ze ongeveer 16 levs zullen vragen voor een parasol-zonnebankset (8 levs per eenheid). Je kunt een tent huren voor 35 leva. De ingang is ondiep, ideaal voor kinderen. South Beach heeft douches, toiletten, kleedhokjes, strandwachtposten, massageruimtes. Direct op het grondgebied is er een bar, naast vele cafés, banketbakkers, bistro’s.

De reeks wateractiviteiten is traditioneel. Je kunt een bananenboot berijden, jetski’s, er is een opblaasbare glijbaan niet ver van de kust, van waaruit je zo de zee in kunt glijden. Er zijn volleybalvelden op het land. Tijdens het seizoen is South Beach altijd druk, dus het is het beste om vroeg in de ochtend plaats te nemen, vooral in de vrije zone.

Betonnen stranden

Als je van South Beach naar de oude stad gaat langs dezelfde straat als Prins Boris I, kom je betonnen platforms tegen die toeristen hebben aangepast voor recreatie. Er is hier geen infrastructuur, tenzij je iets verder weg een café of fastfoodkraampjes vindt. Klapstoelen, parasols, handdoeken, vakantiegangers meenemen. Sommigen zonnebaden op een brede stenen reling, sommigen leggen handdoeken of matten direct op betonnen platen.

Er zijn hier niet veel mensen, maar overdag is het niet verlaten. Ze komen, ook met kinderen. Er zijn ladders voorzien om in het water af te dalen. De bodem is redelijk veilig, zonder scherpe stenen en soms helemaal zanderig. Het water is erg schoon. ‘S Avonds kunt u hier bijna in eenzaamheid van de zonsondergang genieten.

Amerikaans strand

Achter het driesterrenhotel “At The American’s”, vandaar de naam, ligt een klein strand van slechts 200 meter lang. Zand en kleine schelpen onder de voeten. In de regel zijn hier niet veel mensen, er zijn altijd vrije plaatsen. Het strand is voorzien van parasols, ligstoelen, er staan ​​zelfs meerdere tenten. Er is een speeltuin en een kleine pier waar u een boot kunt huren voor een boottocht.

De toegang tot het water is vrij scherp, dus je moet voorzichtig zijn met kinderen. U kunt eten in het restaurant van het hotel, of in de kleine eettentjes, die in de omgeving in overvloed aanwezig zijn. Het American Beach ligt in het oude deel van de stad, aan de ene kant is het omgeven door betonnen platen, aan de andere kant rust het letterlijk tegen het begin van het East Beach.

Wild strand aan het spit

Als je achter de oostelijke en centrale stranden langs de kust langs de professor Parashkev Stoyanov-straat naar Nessebar loopt, kun je een plek van verbazingwekkende schoonheid tegenkomen. Een kleine kuststrook, waar aan de ene kant de zee ligt en aan de andere kant het beroemde Pomorie-meer, rijk aan geneeskrachtige modder. Onderweg zullen er “mensen in het zwart” wachten tot een natuurlijk wondermiddel op hun lichaam droogt. De modder haal je zelf uit de bodem van het meer, een fles koop je voor twee tot vijf euro bij ondernemende locals. Tegen een kleine meerprijs smeren ze het er ook mee in (maar dit kun je het beste niet doen, het echte vuil ligt op grote diepte, je kunt het zelf niet krijgen en het is beter om een ​​arts te raadplegen).

Het wilde strand aan het spit is een van de meest geliefde in Bulgarije. Het is een enorme, bijna eindeloze kustlijn van zwart zand. Er zijn hier nooit veel mensen. U kunt gemakkelijk een plek vinden en in afzondering gaan zitten. Het water is schoon, de toegang tot het water is vrij ondiep. We gaan hier te voet naartoe, soms regelen we fietstochten.

Er is geen café, dus je moet eten meenemen, er is absoluut geen infrastructuur, maar er is een prachtig uitzicht op de ongerepte natuur. Van entertainment, behalve vliegeren, dit is wanneer een persoon aan een bord is vastgemaakt, zoiets als een kleine parachute die eruitziet als een vlieger en letterlijk boven het water zweeft.

In Pomorie zijn er, ondanks het feit dat een deel van de val erg rotsachtig is, genoeg stranden. Hier was zelfs op de stenen een zone met betonplaten ingericht, waar iedereen kan zwemmen. In het resort zijn er uitgeruste stranden en er zijn absoluut wilde stranden. Het strand aan het spit is naar onze mening een ideale creatie van de natuur; je moet het zeker bezoeken: zwemmen, de uitzichten bewonderen, ‘s ochtends de dageraad ontmoeten of de avond achter de horizon doorbrengen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html