Kasbendjen
Image default
Onderwijs

Kunst professionals voor de klas!

Workshops met veel meerwaarde

De activiteiten voor school van Kleinkunstig zijn waardevol in allerlei manieren. In eerste instantie zijn ze natuurlijk super leuk om te volgen, zowel voor de leerlingen als voor jou als docent. We zien vaak dat een docent in eerste instantie een beetje twijfelt om mee te doen tijdens een workshop, maar het is hartstikke leuk om zoiets samen met je leerlingen te ondernemen. Daarnaast zijn de workshops van Kleinkunstig ook echt educatieve activiteiten. Natuurlijk staat plezier centraal, maar de educatieve waarde heeft zich ook keer op keer bewezen. Het is echt een vorm van kunsteducatie gegeven door een professional uit het werkveld. Buiten het plezier en de educatieve waarde zijn deze workshops ook erg goed voor het kunnen samenwerken. De leerlingen worden even uit hun dagelijkse ritme gehaald en moeten iets doen wat ze niet zoveel doen waardoor er een soort blank canvas ontstaat voor toffe samenwerkingen.

Gegeven door een professional uit het werkveld

Kleinkunstig werkt samen met meer dan 350 freelance kunst professionals. Deze mensen hebben naast een grote passie voor hun expertise, van monotype design tot aan theatersport, ook een enorme passie voor lesgeven. Door deze twee te combineren krijg je perfecte workshopdocenten die didactisch onderlegd zijn, maar ook veel kennis hebben van het werkveld. Onze workshopdocenten zijn een kei in het creëren van een veilige en prettige sfeer in de klas. Hierdoor kan iedereen zichzelf zijn en durven de leerlingen zich ook te presenteren. Het is niet niks wat er soms in een workshop gevraagd wordt: zingen voor de klas, een dans opvoeren of presenteren. Toch weten onze workshopdocenten de leerlingen veilig te laten voelen. Hierdoor kunnen de workshops ook een heel positieve impact hebben op de groepsdynamiek in de klas.

Workshops op basisscholen!

Naast middelbare scholen geven we ook cultuureducatie op basisscholen! Een voorbeeld hiervan is een muziek activiteit zoals een workshop streetbeats. Naast reguliere workshops geven we ook dagprojecten op basisscholen. Dit is een programma waarbij de leerlingen onder begeleiding van een workshopdocent een voorstelling maken. Dit kan een circusvoorstelling zijn, een dansvoorstelling of een toneelstuk!

https://www.grotebroer.nl