Kasbendjen
Image default
Dienstverlening

De Vele Opties die Mogelijk Zijn Voor Bipolaire Behandeling

Bipolaire stoornis is een ziekte dat alleen al 5.7 miljoen volwassenen in Amerika en vele miljoenen wereldwijd betreft. Door te leren over de behandelingen die beschikbaar zijn kan er inzicht gegeven worden in de opties die beschikbaar zijn om diegenen te helpen met deze ziekte. Het belangrijkste is om te ontspannen, het is iets dat vele mensen overwinnen, en door zoveel mogelijk te leren over de ziekte en de behandelingen krijg je meer controle.

Diegenen die informatie zoeken over behandelingen om hun bipolaire stoornis te helpen, of vriend of geliefde van een bipolaire, zijn vaak verrast dat er talrijke opties beschikbaar zijn. De meeste mensen zijn natuurlijk bekend met geneesmiddelen zoals Prozac, en natuurlijk de meest beroemde bipolaire geneesmiddel: Lithium. Maar afgezien daarvan, zijn er enkele anderen die ook gebruikt worden, met nog meer onderweg terwijl wetenschappers en psychologen deze ziekte beter beginnen te begrijpen.

Natuurlijk is geneesmiddel alleen geen magische pill, en vaak vergt het pad naar genezing veel meer dan slechts geneesmiddelen. Kennis, begrip, educatie en een ondersteunend netwerk zijn net zo belangrijk.

Gemoedstoestand stabilisatoren

Deze kunnen ook wel gezien worden als oudere geneesmiddelen die nog steeds gebruikt worden in de behandeling van bipolaire symptomen, die goed getest en betrouwbaar zijn, hoewel de succespercentage lager ligt dan bij de nieuwe geneesmiddelen.

Prozac werkt als een bipolair geneesmiddel door het brein te helpen bij de productie van het hormoon serotonine. Dit hormoon komt natuurlijk voor in de hersens en is verantwoordelijk voor het reguleren van de gemoedstoestand door het te verbeteren, en daardoor de dieptepunten die geassocieerd worden met bipolaire stoornis te dempen.

Atypische Antipsychotica

Deze worden ook wel als nieuwegeneesmiddelen gezien. Ze zijn ook duurder en hebben meer bijwerkingen, wat beide de kosten van de behandeling laten stijgen. Het voordeel is dat ze de symptomen beter controleren.

Psychotherapieën

Als een extra behandeling werkt cognitieve gedragstherapie goed. Het is een proces waarbij de psycholoog de patiënt helpt om de prikkels te identificeren die het begin van de verandering van hoog naar laag aangeven. Zelfhulp technieken kunnen dan aangewend worden om een impact te hebben op de verandering, en om ze te verzachten.
Conclusie

De omgang met bipolaire stoornis is niet gemakkelijk, maar het leren over de beschikbare behandelingen is het begin van je meer zelfverzekerder te voelen over de weg die voor je ligt. Het wordt dan ook makkelijker om behandelingen met je arts te bespreken.

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/