Kasbendjen
Image default
Dienstverlening

Bereid je voor op een stroomuitval

Maar weinig dingen zijn zo vervelend als stroomuitval. Ga maar na: bij de bedrijven werken veel machines niet meer, de koelkast koelt niet meer en de spullen die in de vriezer liggen kun je wel weggooien. Als ook je laptop ineens zonder batterij komt en je mobiel bevriest, is het natuurlijk helemaal paniek in de tent! Goed, dat is misschien wat overdreven, maar het kan gebeuren dat je met spoed een elektricien nodig hebt. Het is goed om je altijd op dit soort onverwachte situaties voor te bereiden. Hoe je dat het beste doet, lees je hier.

zorg dat je niet in het donker een elektricien hoeft te zoeken

Verwacht het onverwachte: het lijkt zo simpel. Toch kun jij de elektricien met 24-uurs service bij jou in de buurt het beste nu al gaan zoeken. Er zijn veel elektriciens bij jou in de buurt (waarschijnlijk), en niet allemaal zijn ze ook beschikbaar voor spoedgevallen. Ook is er een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende elektriciens, en moet je goed in de gaten houden welke prijzen zij doorgaans berekenen. Zoek daarom nu alvast een elektricien met goede reviews, dan hoef je dit niet meer te doen wanneer je opeens zonder stroom zit. Schrijf het nummer op, en bewaar het op een plek die je makkelijk kunt onthouden.

Elektricien kan stroomuitval voorkomen

Het voorkomen van stroomproblemen kan veel ellende besparen. Vaak zijn er namelijk wel aanwijsbare redenen voor een stroomstoring. In veel oude huizen zijn de bedradingen door de jaren heen nooit vervangen of nagekeken. Hier kan het wel eens mis mee gaan (dit kan zelfs brandgevaarlijk zijn!). Vraag een elektricien om de bedrading in je huis aan te pakken, en te onderzoeken of hij andere mogelijke problemen signaleert. Soms kan zelfs de elektricien niet helpen: wanneer de bliksem inslaat in een transformatorhuis, of een loonwerker per ongeluk een kabel raakt zit de hele buurt zonder stroom. Deze problemen worden gelukkig vaak snel opgelost.