Kasbendjen
Image default
Woning en Tuin

Twee soorten deuren

Van een binnendeur zijn er twee uitvoeringen, namelijk een stompe deur en een opdekdeur. Die laatste valt deels over het kozijn heen terwijl een stompe deur helemaal in het kozijn valt. Een buitendeur is altijd een stompe deur.

Voor deze twee deuren zijn verschillende scharnieren nodig.

Een opdekdeur wordt bevestigd met paumellescharnieren terwijl een stompe deur wordt opgehangen met normale scharnieren. Voor extra beveiliging van bijvoorbeeld je voordeur kun je dievenklauwen plaatsen die het forceren van de deur bijna onmogelijk maken.

Nostalgisch karakter

Als je een landelijke inrichting hebt of de eigenaar bent van een monumentaal pand dan kun je kiezen voor gietijzeren deurbeslag. Hiermee wordt het nostalgische karakter van deze mooie stijl versterkt en wordt je deur onderdeel van je inrichting.

Dit deurbeslag wordt in een gieterij in de gewenste vorm gegoten, waarna het na uitharding van een coating wordt voorzien.

Een bekende Britse leverancier van gietijzeren deurbeslag is Kirkpatrick. De producten van deze leverancier zijn verkrijgbaar bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in gietijzeren producten.

Keurmerken

Er zijn veel leveraniciers van deurbeslag, onder andere HOPPE, Formani, AXA en Kirkpatrick. Dit zijn toonaangevende merken in Europa en het deurbeslag dat zij leveren voldoet aan de kwaliteitseisen en gestelde keurmerken. Ook online is het aanbod deurbeslag en deurklinken talrijk

Een belangrijk veiligheidskenmerk van deurbeslag is SKG. Hiermee wordt voldaan aan de NEN5089-norm waarmee sterkte en duurzaamheid worden gewaarborgd.

Aan dit keurmerk zijn sterren verbonden die de veiligheid met betrekking tot inbraak weergeven. Eén ster betekent dat het deurbeslag standaardinbraakwerend is, twee sterren geven aan dat het beslag van je deur zwaar inbraakwerend is en bij drie sterren is je deur extra zwaar beveiligd tegen inbraak.