Kasbendjen
Image default
Dienstverlening

Let op uw veiligheid in de keuken

Hoe graag je ook in de keuken kookt, het kan ook het beginpunt zijn van alle ongelukken, met name elektrische ongevallen, aangezien het apparaat in de keuken vuur, elektriciteit en water gebruikt dat bij interactie ofwel een enorme huis brand of een elektrische noodsituatie veroorzaakt. De keuken is de bron van meer dan de helft van alle woningbranden. Volgens overheidsgegevens wordt het merendeel van de woningbranden veroorzaakt door elektriciteit veroorzaakt door mensen die elektrische kooktoestellen, zoals magnetrons, misbruiken. Daarom moet u uiterst voorzichtig zijn bij het gebruik van elektrische apparaten. Water, verwarmde oppervlakken, flexibele draden en elektriciteit kunnen in combinatie extreem gevaarlijk zijn.

Laat je stopcontacten niet zuigen

Zorg ervoor dat uw stekkers of schakelaars op een veilige afstand (minimaal 30 cm horizontaal) van de gootsteen zijn geïnstalleerd om te voorkomen dat water in contact komt met elektriciteit. Het kan moeilijk zijn om stopcontacten te bereiken als apparatuur zoals koelkasten, vaatwassers en wasmachines onder werkbladen zijn geïnstalleerd. Deze apparaten moeten idealiter worden bestuurd door een zekering aansluit apparaat dat zich boven het werkblad bevindt en gemakkelijk toegankelijk is. Als een stekker in de keuken of elders in huis waarschijnlijk wordt gebruikt om draagbare buitenapparatuur van stroom te voorzien, moet deze worden beschermd door een aardlekschakelaar. Bedien nooit schakelaars of elektrische apparatuur als uw handen vochtig zijn.

Houdt uw eigen veiligheid voorop

Houd deze tips in gedachten om u en uw gezin te beschermen: laat geen elektrische apparaten zoals vaatwassers of wasmachines onbeheerd aan staan, wikkel geen flexibele kabels rond apparatuur als deze nog warm is, controleer of flexibele snoeren en apparaten zoals waterkokers en broodroosters in goede staat verkeren, probeer een apparaat niet schoon te maken of te repareren terwijl het nog in het stopcontact zit, en probeer nooit om toast in een broodrooster te laten steken terwijl het is aangesloten, controleer of uw stopcontacten niet overbelast zijn met veel elektrische apparaten, omdat dit tot oververhitting kan leiden; vermijd het opbergen van voorwerpen op apparaten, zoals de magnetron, omdat dit de ventilatie kan blokkeren; ontdooi uw koelkast en vriezer minstens één keer per jaar om ervoor te zorgen dat ze goed blijven werken; en zorg voor een werkende rookmelder voor het geval er iets misgaat. Om ervoor te zorgen dat u en uw gezin honderd procent veilig zijn, is het de veiligste en beste beslissing om contact op te nemen met de elektricien bij u in de buurt en deze te raadplegen. Als u in Roosendaal woont, kunt u het beste contact opnemen met een elektricien Roosendaal om u te begeleiden bij uw veiligheidspraktijken en om ervoor te zorgen dat alles wat elektriciteit gebruikt in uw huis u niet in gevaar brengt.