Kasbendjen
Image default
Woningen

Een glazen schuifwand overkapping installeren

In de zomer zitten we graag in de tuin. We kunnen genieten van de warmte en de natuur onder het genot van een goed boek of een lekker drankje. Nu de zomers steeds warmer worden en we door het jaar heen wat meer warme dagen hebben, kunnen we onszelf vaker in de tuin bevinden.

 

Ga voor glas!

Veel mensen hebben een veranda of overkapping gemaakt waardoor er een knus woonkamer idee in de tuin gecreëerd kan worden. Dit is ook fijn omdat je in de zomeravonden, als het wat afkoelt, alsnog in de tuin kunt zitten. Een overkapping kun je het beste aan drie kanten dichtmaken, zodat het niet door waait en de warmte een beetje binnen blijft. Wanneer je de overkapping dicht maakt, kun je echter minder van de tuin zien. Daarom kun je ook voor een glazen schuifwand overkapping kiezen. Zo behoud je de warmte in de avonden, maar mis je niks van het uitzicht.

Een glazen schuifwand bestaat uit twee of meer glazen panelen die over een hele wand van de overkapping geplaatst kunnen worden. Deze kun je vervolgens over elkaar heen schuiven om de tuin of overkapping te betreden, of om deze naar wens te sluiten om wind buiten te houden. Je kunt de panelen los van elkaar verplaatsen doordat elk paneel een eigen rails heeft. Hierdoor kun je naar wens de panelen positioneren.