Kasbendjen
Image default
Energie

Ga je op vakantie naar Frankrijk?

Frankrijk is een mooi land, er is veel te zien, veel te beleven en veel lekker eten. Het is dus een leuk land om naar vakantie te gaan, maar dat betekent niet dat het hetzelfde gewoontes heeft als Nederland! Er zijn verschillende wetten, verschillende normen en verschillende waarden. Fransen zijn bijvoorbeeld niet grote fans van de Engelse taal, en spreken liever alleen Frans. Zo is er ook een interessante wet die we hier in Nederland niet hebben: Je hebt een milieusticker nodig bij verschillende gebieden! Dus, als je van plan bent om naar deze gebieden te gaan, vergeet niet je milieusticker Frankrijk! 

Waarom heb je een milieusticker nodig?

Wij Nederlanders kennen de wet niet, en zou het misschien verwarrend zijn waarom die wet er eigenlijk is. Wat is het doel ervan? Waarom mag je het niet schenden? Ik leg je het uit. Een milieusticker is er om ervoor te zorgen dat de voertuigen in specifieke gebieden weinig uitstoten. Dit is niet alleen om ervoor te zorgen dat de lucht goede kwaliteit blijft, maar ook om ervoor te zorgen dat we de klimaatverandering tegen gaan! Want hoe minder CO2 in de lucht, de stabieler de temperatuur wordt en de kans op natuurrampen zo klein mogelijk blijft in de toekomst.

Is je auto niet goedgekeurd?

Je kan aanvragen om een check te doen of je wel een milieusticker mag hebben, en er is altijd kans dat je wordt afgekeurd. Dit is nooit leuk, want dat vertelt je eigenlijk dat je voertuig niet milieuvriendelijk is. Wat kan je hier aan doen? Moet je een hele nieuwe auto kopen? Nee, natuurlijk niet. Er is een kans dat je de motor in je voertuig kan vervangen met een milieuvriendelijke, dit kost wel wat, maar het is goedkoper dan het kopen van een hele nieuwe auto. Als dit goed gaat kan je toch een milieusticker krijgen en gezellig op vakantie kan gaan in Frankrijk.