Kasbendjen
Image default
Mode en Kleding

Wat zijn handige benodigdheden voor in de garage?

Een onderhoudsdienst heeft veel benodigdheden en materialen nodig om alles te kunnen doen. Het is gemakkelijk om het ergens in een hoek op de grond te zetten, maar erg professioneel is het niet.

 

Zorg er daarom voor dat alle benodigde spullen een eigen plek hebben, bijvoorbeeld in het schap. Door kastlocaties te labelen met simpele stickers, kun je producten altijd terugzetten waar ze waren. Zo houd je het overzicht. Gebruikt u auto beschermingsproducten? Bijvoorbeeld stoelhoezen of vloerkleden?

 

Waarom zelf je fiets onderhouden?

Bij gemiddeld gebruik en regelmatig onderhoud hoef je de eerste drie jaar niet veel te betalen voor onderhoud van een(elektrische) fiets, al kun je natuurlijk pech hebben. Aan de andere kant zullen degenen die lange afstanden afleggen en/of zware ladingen op hun eigen fiets plaatsen, hun banden, remblokken en andere bewegende onderdelen eerder moeten vervangen als ze niet regelmatig worden onderhouden. Ook het lichaamsgewicht, spierkracht, bagage of de e-bike zelf hebben invloed op de slijtage.

 

Het meest essentiële onderhoud kost weinig en kan door de meeste mensen gemakkelijk worden gedaan. Beginnend met de eenvoudigste klus maar ook met veel plezier aan het stuur:

Controleer de banden regelmatig en pomp ze op. Een andere belangrijke onderhoudsklus is het oliën van de ketting. De goedkoopste kettingolie kost een paar euro en werkt prima. Het schoonmaken van de fiets, vooral na de winter om zout water te verwijderen, is heel eenvoudig te doen met een sopje.

 

Om de hele fiets zelf te onderhouden, heb je meer smeermiddelen en gereedschap nodig, evenals een paar handige handen. Als u niet beide heeft, kunt u uw fiets het beste laten onderhouden door een vakman

Instappers voor thuis werken

Instappers zijn het beste type veiligheidsschoen als u uw schoenen tijdens het werk vaak moet aan- en uittrekken. De werk pantoffel heeft een elastische sluiting, zonder veters of klittenband, terwijl de S3 pantoffel een veilige teen en antislip zool heeft.