Kasbendjen
Image default
Bedrijven

Een stroomstoring voorkom je op de volgende manieren

Een stroomstoring kan meerdere oorzaken hebben, daarover zometeen meer. Omdat een stroomstoring meerdere oorzaken heeft is het dus ook mogelijk dat er regelmatig verschillende stroomstoringen optreden. Maar wat zijn die oorzaken nou? En hoe voorkom je stroomstoringen en hoe los je deze nou goed op? Hieronder kan je alles vinden over stroomstoringen.

De meest voorkomende oorzaken van een stroomstoring

Stroomstoringen ontstaan meestal door schade. Dit kan schade zijn aan apparaten zelf ook elektra kabels. Schade aan apparaten of elektra kabels is vaak hetzelfde, er zijn dan één of meerdere draden kapot die met elkaar in contact komen. Op dat moment komt er dan zoveel stroom bij elkaar wat niet hoort, er treedt dan een stroomstoring op omdat dit moet stoppen. Een stroomstoring kan ook ontstaan omdat er overbelasting van de groepenkast aanwezig is. Bij overbelasting moet de groepenkast te veel stroom leveren aan een bepaalde groep, de groep kan dit niet aan en valt dus uit.

Een stroomstoring voorkomen

het 100% voorkomen van een stroomstoring is helaas niet te doen, wel kan je meerdere maatregelen nemen die je kunnen helpen met helpen met het voorkomen van een stroomstoring. Een stroomstoring langer buiten de deur houden kan eenvoudig door goed onderhoud. Maak regelmatig schoon en zorg voor een goede kabelmanagement. Bij het schoonmaken gaat het vooral om stof weghalen. Als er namelijk stof ophoopt kan de warmte niet goed meer weg en zullen de ventilatoren ook harder moeten werken waardoor het nog warmer wordt. Door alle warmte kunnen kabels gaan smelten waardoor dus een stroomstoring ontstaat. Het belang van kabelmanagement is dat kabels minder snel in een knik komen waardoor ze ook minder snel kapot zullen gaan. Ook door meer groepen te installeren in je groepenkast zul je ook minder snel last krijgen van een stroomstoring door overbelasting, dit is handig als je veel elektrische apparaten in huis hebt.