Kasbendjen
Image default
Gezondheid

De voordelen van een klikgebit ten opzichte van een kunstgebit

Klikgebit of los kunstgebit?

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een klikgebit in plaats van een los kunstgebit. Dit komt omdat het makkelijker is en veel voordelen heeft. Een klikgebit is een kunstgebit dat vastgeklikt wordt op de tandimplantaten. Het is een betere methode dan een kunstgebit omdat een kunstgebit kan gaan loszitten door het slinken van het kaakbot. Een klikgebit is dus voor veel mensen een uitstekende keuze wanneer u bijvoorbeeld last heeft van een loszittende gebitsprothese. Door het plaatsen van implantaten kan er een constructie worden gemaakt waarop het klikgebit vastgeklikt wordt. Deze methode wordt vooral toegepast op de onderkaak. Dit kan ook op de bovenkaak een goede oplossing zijn zodat u geen last meer heeft van de gehemelteplaat.

Voordelen van een klikgebit

Er zitten vele voordelen aan een klikgebit ten opzichte van een los kunstgebit zoals:

–          Vaste tanden en kiezen

–          Geen kleefpasta’s meer nodig

–          Geen gebit op het nachtkastje

–          Vrij gehemelte

–          Behoud van smaak

–          Probleemloos eten

–          Voluit lachen en praten

Zoals u ziet zijn dat aardig wat voordelen. Het plaatsen van implantaten is ook nog eens een relatief eenvoudige ingreep van een halfuutje tot een uurtje. Dit kan onder gehele narcose maar ook plaatselijke verdoving. Het klikgebit is ook erg makkelijk om te reinigen en u kunt het daarna gelijk weer vastklikken.

Er zijn veel tandartsen die dit voor u kunnen doen, wel moet u kijken naar een tandarts met goede service en waarbij u zeker weet dat het goed komt. U kunt online opzoek gaan naar een tandarts die bij u past.

 

http://www.tandartspraktijkdentia.nl/