Kasbendjen
Image default
Dienstverlening

De gevaren van stroomvoerende draden

De stroom die in uw huis of bedrijf wordt gerouteerd, mag niet onzorgvuldig worden genomen. Iedereen zou de veiligheidsmaatregelen moeten kennen als ze in contact komen met een stroomvoerende draad. Contact met een stroomvoerende draad zal een verschrikkelijke schok veroorzaken met ernstige of zelfs dodelijke schade. Er is ook een aanzienlijk risico op vernietiging van eigendommen, afgezien van het zeer reële menselijke gevaar. Het kan apparaten beschadigen en zelfs brand veroorzaken wanneer een stroomdraad in contact komt met iets geleidends. De intensiteit van het risico varieert sterk, maar u kunt niet kiezen of een stroomdraad een stroomonderbreker activeert of een brand veroorzaakt die uw huis afbrandt. Het is beter om dit soort dingen meteen af ​​te handelen. U dient met Elektricien Zoetermeer spoed contact op te nemen met als u in aanraking komt met een stroomdraad.

Wat te doen als u een stroomdraad vindt?

Dit is essentieel. U kunt een onaangenaam tintelend gevoel en een korte verhoging van de hartslag ervaren als u een stroomdraad in uw huis aanraakt. U kunt ernstige elektrische brandwonden oplopen en misschien een hartstilstand als uw hart stopt met kloppen. Het is het risico niet waard als u slechts een kleine schok krijgt in plaats van in het ziekenhuis te worden opgenomen. Het is zeker dat iedereen zich bewust is van de draad en er uit de buurt blijft. Als je kleine kinderen of honden hebt, zorg er dan voor dat ze niet bij de draad kunnen. Schakel de stroom uit nadat je ervoor hebt gezorgd dat niemand anders de draad per ongeluk aanraakt. Het kan mogelijk zijn om de draad te isoleren, afhankelijk van waar deze zich bevindt en van welk deel van het elektrische systeem van uw huis het deel uitmaakt.

Houd iedereen veilig

Doe al het mogelijke om het veilig te verplaatsen als de stroomdraad zich op een locatie bevindt waar deze gemakkelijk kan worden vastgegrepen of onbedoeld kan worden aangeraakt. Mogelijk hebt u het risico op elektrocutie geminimaliseerd door de uiteinden te bedekken. De draad kan nog steeds individuen blijven haken en ze verder wegslepen van de muur of het plafond van waar het uitsteekt. Er kan zelfs iets aan de draad blijven haken en de tape van het uiteinde scheuren. Wikkel of plak de draad uit de weg zodat niemand erover struikelt of hem met zijn haar of andere delen van zijn lichaam pakt. U kunt het probleem eenvoudig oplossen als u een professional bent. Uw volgende stap is om contact op te nemen met iemand die te horen krijgt dat u hoogstwaarschijnlijk geen gecertificeerde elektricien bent.