Kasbendjen
Image default
Dienstverlening

De beste oplossing voor jouw vraag naar rigging

Wat wordt er verstaan onder rigging?

Kijk je naar evenementen dan zie je dat rigging daar veel gebruikt wordt. Onder deze term vallen de materialen die ingezet worden om av-techniek de lucht in te hijsen. Professionele evenementen hebben hier baat bij. Denk bij deze techniek bijvoorbeeld aan geluidsinstallaties en verlichting. Het kan uitermate handig zijn om te beschikken over rigging als je een grote locatie hebt. Het geluid moet dan voor vele mensen tegelijk goed hoorbaar zijn. Hoe hoger je een geluidsinstallatie hangt, hoe verder deze de muziek kan verspreiden omdat de trillingen dan niet gehinderd worden. Ook voor locaties met (tijdelijke) tribunes zijn de mogelijkheden die rigging biedt een passende oplossing.

De juiste rigging om jouw audiovisuele middelen aan te bevestigen

Om audiovisuele materialen te bevestigen heb je trussen nodig. Dit zijn aluminium constructies die zelf licht in gewicht zijn maar vele kilo’s aan materiaal kunnen dragen. Ze zijn ideaal om te vervoeren omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn en goed kunnen worden gestapeld. Zo kan een truck efficiënt ingeladen worden met deze rigging materialen.

Het gewenste resultaat met behulp van motortakels

Als de verlichting, audio-installaties, beamers of andere materialen aan de trussconstructies zijn bevestigd is het tijd om deze de lucht in te hijsen. Dit gebeurt met behulp van motortakels. Deze worden aan het plafond van de locatie bevestigd. De trussen worden hierop aangesloten en zo kan het hele gevaarte de lucht in. Een professional gebruikt hiervoor een controller. Hiermee kan op veilige afstand precies de juiste hoogte gekozen worden. Per motortakel zit er verschil in het maximale draaggewicht. De experts bij wie je deze materialen gaat huren kunnen je hier veel over vertellen. Kortgezegd heb je motortakels die gemaakt zijn om rigging van relatief licht gewicht te dragen en motortakels die juist onwijs zware materialen de lucht in krijgen. Het is zaak dat de juiste variant gekozen wordt om grote en gevaarlijke problemen te voorkomen.

Rigging mag alleen worden geïnstalleerd door de professional

Om deze problemen te voorkomen mag de rigging louter worden geïnstalleerd door mensen die daarvoor gecertificeerd zijn. Het gaat namelijk om werken op grote hoogte. Daar moeten de takels en de rigging bevestigd worden. Bij onvoorzichtig gebruik kunnen deze — of de installateur zelf — naar beneden vallen met alle nare gevolgen van dien. Het is daarom aan te raden om altijd navraag te doen of de partij waarbij jij je rigging huren wilt ook gemachtigd is om deze te installeren voor je. Dit is vaak het geval, maar je kunt er maar beter vooraf al zeker van zijn. Zo weet jij zeker dat je de beste oplossing vindt voor jouw vraag naar rigging voor je evenement.

https://riggingbox.nl/